Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

Predaj kúpeľného areálu Hodejov. 10800m2

Ulica: Hodejov 228
Obec: Hodejov
Okres: Rimavská Sobota
Kraj: Banskobystrický kraj
Druh: Domy
Typ: Predaj
Typ domu: Rodinný dom
70 000 €

Popis nehnuteľnosti

Predaj historického kúpelného areálu s celkovou rozlohou 10 800 m2. Na pozemku sa nachádzajú štyri budovy a to Hostinec 314 m2, Dom Anna villa 350 m2, Ubytovňa 389 m2, Pavilon 139m2, Okrasný park. Spomínaný dom s názvom Anna villa je momentálne obývaný terajším majiteľom a Hostinec je tiež v prevádzke. Objekt je napojený na elektrickú energiu, na plyn a vodu z vlastnej studne. Kúpeľný prameň s vysokým obsahom železa, je živý ale momentálne nevyužívaný. Objekt s budovami vyžaduje rekonštrukciu a investíciu pre budúceho majiteľa. Poloha: Hodejov sa nachádza v severnej časti Cerovej vrchoviny, na ľavom brehu riečky Gortva. Od okresného mesta Rimavská Sobota je vzdialená asi 20 km juhozápadným smerom. Kataster obce má rozlohu 1725 hektárov a jeho veľká časť spadá do chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina.
História:
Prvé osídlenie tohoto územia je archeológmi dokázané už v staršej dobe bronzovej. Písomne sa obec prvýkrát spomína pod názvom Genech v roku 1244. Vlastnili ju viaceré šľachtické rody, z ktorých najvýznamnejší boli Ilsvayovci, Lórantffyovci, Petőkovci, či Kubínyiovci. V druhej polovici 13. storočia bol na vrchu nad obcou postavený hrad. V 15. storočí sa spomína pod názvom Castrum Gedew. Odolával náporom Husitov aj Turkov, ktorý ho nakoniec, po viacerých pokusoch, v roku 1574 dobyli a spustošili. Dnes sa z neho zachovali len nepatrné zvyšky základov. Na hradnom vrchu stojí neveľká Kaplnka sv. Anny. V 19. storočí v Hodejove fungoval parný mlyn a železité kúpele, využívané hlavne obyvateľmi Rimavskej Soboty. V obci nájdete základnú školu, materskú škôlku, potraviny a pohostinstvo.

V prípade záujmu o túto nehnuteľnosť a obhliadku ma kontaktujte na tel : 0911 448250

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Stav:
pôvodný
Celková plocha:
1200 m2
Úžitková plocha:
850 m2
Plocha pozemku:
10800 m2
Zastavaná plocha:
1200 m2
Podlahová plocha:
850 m2
El. napätie:
230/400V
Voda:
studňa
Kanalizácia:
žumpa
Plyn:
áno
Materiál:
iné
Vykurovanie:
vlastné - plyn

Informatívna úverová kalkulačka

Pozrieť na mape

Maklér

Štefan FODOR

Štefan FODOR

Certifikovaný realitný maklér

  • Slovensky
  • Magyar
  • Česky
  • rusr
  • lrm
  • sora

Oblasti predaja realít sa naplno venujem už viac ako 11 rokov. Hneď po prvom úspešne zrealizovanom predaji som vedel, že práve táto cesta bude tá správna, ktorou chcem kráčať. Myslím si, že kto ma čo i len trochu pozná, vie, že svoju prácu naozaj zbožňujem. Verím, že obchod s nehnuteľnosťami a pomoc ľuďom pri ich dôležitých rozhodnutiach v oblasti kúpy a predaja budú pre mňa celoživotnou profesiou, pretože to vnímam nie len ako prácu, ale aj ako svoj životný štýl. Najväčšou motiváciou je pre mňa spokojnosť klientov a ich pozitívne reakcie. Teší ma rozmanitosť, ktorú do obchodu prinášajú ľudia a nehnuteľnosti svojou jedinečnosťou.

 

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti